Cosplay

Vad är cosplay?
Sveroks hemsida står följande:

”Cosplay är en förkortning för Costume Play. Deltagarna försöker efterlikna en karaktär från ett spel, en anime- eller mangaserie eller något annat sammanhang och målet är att vara så lik karaktären som möjligt. Betoningen ligger på kläder och rekvisita, men även skådespel och inövade framträdanden är vanligt förekommande. Dräkten ska helst vara egensydd till så stor del som möjligt och ju mer lik originalet desto bättre.

Vi har tidigare sysslat med lajv och med historiskt återskapande.

Därifrån var steget inte så långt till att börja med Cosplay.

NärCon Vinter 2018

NärCon Vinter 2018

NärCon vinter 2017

Vi hade funderat på det ett tag, och så fann vi konventet NärCon Vinter 2017 och bestämde oss för att åka dit. Till det konventet gjorde vi våra första cosplays, ett par vault dwellers från Fallout 4. Det är cosplays vi fortsatt  bygga på och det är roligt att se hur de utvecklas.

Efter det konventet fick vi mersmak på både konvent och cosplay, så det har blivit flera!

Våra största framgångar var när Gustav vann Judges Choice i Novice tävlingen på NärCon Sommar 2017 med sin Junkrat Cosplay från Overwatch och när Lennart vann grand price i novicetävlingen på NärCon Vinter 2018, Bästa hantverk i standardklassen på PicaCon och en Golden Ticket till Cosplay SM från masterklassen på PicaCon. Vi hade förmånen att få tävla i Cosplay SM 2019 och i Master på NärCon Sommar 2019 och även om det inte blev någon vinst så var upplevelsen en vinst i sig själv!